International Silence Presenteert Het Poëzie Museum

International Silence Presenteert Het Poëzie Museum

Gisteren, op 1 April (2017) werd het Het Poëzie Museum feestelijk geopend in het Conservatorium Hotel te Amsterdam, maar het museum zelf is te vinden op het Museumplein. Waar anders!? Het Poëzie Museum is een virtueel museum met een fysieke locatie. Internationational Silence initieerde en gaf op een prachtige manier vorm aan het museum. Schrijver Anna Enquist is de curator.

“Het Museum is een innovatieve cross-over tussen literatuur, vormgeving, typografie, architectuur en Augmented Reality, in het museale hart van Amsterdam”

Je kunt gedichten lezen van 10 Nederlandse Dichters. Ms Enquist heeft van iedere dichter 6 werken gekozen. De dichters, waaronder Annie M.G. Schmidt en Elly de Waard, hebben een eigen paviljoen gekregen waar je doorheen kunt lopen. Goddank is het museum 24 uur per dag gratis te bezoeken via een app, 60 gedichten lezen tijdens 1 museumbezoek lijkt ons niet haalbaar….De eerste tentoonstelling is een jaar lang te bezoeken aan het Museumplein te Amsterdam.

Zomer-Tip van Mimi Berlin: Start deze Zomer een Poëzie groepje! Loop lekker in t gras met je blote v terwijl je Het Poëzie Museum bezoekt! Neem een pick-nick mandje mee en vergeet je Smart Phone vooral niet!

Het Poezië Museum Vanaf 1 april 2017 geopend aan het Museumplein van Amsterdam.

Mimi Blogger Team was bij de opening, en natuurlijk namen we Party Snaps! ZIE ZE HIER

International Silence
Het Poëzie Museum is een initiatief van InteRnational Silence, gevormd door Twan Janssen (Nijmegen, 1968) en Johannes Verwoerd (Amsterdam, 1985). International Silence initieert en ontwikkeld culturele projecten als een cross-over tussen kunst en design.

Twan en Johannes: “We zijn met International Silence constant op zoek naar nieuwe tussenvormen, omdat wij denken dat vernieuwing zit in kruisbestuiving tussen de verschillende cultuurvormen. Zo maken we niet alleen gebruik van hedendaagse, soms provocatieve typografie, maar zijn de paviljoens ook losjes opgebouwd uit uitvergrote IKEA bouwpakketten. Voor ons is poëzie de meest open vorm van literatuur, met de minst hermetische betekenis. Je maakt de betekenis voor jou als het ware in je hoofd af, als een bouwpakket.”

Save

Let's make some conversation! xoxo Mimi Berlin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.